Lad der blive lys over vand

Jyllinge svømmehal rakte hånden ud til DBS lys, da lyset trængte til en kærlig hånd.

Det nye lys er ren win-win for Jyllinge svømmehal. Det er både en mere driftssikker løsning uden behov for vedligehold, og samtidig er det meget mere energivenligt end det gamle lys. 

Svømmehallen var nået dertil hvor flere armaturer var helt ude af drift. Andre armaturer var delvist ude af drift, hvor et eller to ud af tre lysstofrør var gået.

De gamle armaturer havde nemlig 3 lysstofrør siddende i hvert armatur - det var en rigtig energisluger.

På billedet nedenunder ses det tydeligt at de nye LED projektører leverer et bedre, mere regelmæssigt og væsentligt stærkere lys, sammenlignet med de gamle armaturer. 

 

 

Med nye LED projektører, har vi kunne halvere antallet af armaturer. Det kan lyde voldsomt, men har naturligvis ikke forværret lysmængden, stik modsat faktisk.

De gamle armaturer havde tre lysstofrør siddende i hver, mens lyskilden i de nye armaturer er LED dioder.

At vi har kunne fjerne hvert andet armatur, kan forklares ved at de nye armaturer er væsentligt kraftigere end de gamle.

Altså: færre armaturer = mere lys (hvis man vælger det rigtige produkt).

At vi har halveret antallet af armaturer, betyder naturligvis også at svømmehallen kan se frem til en markant nedgang i energiforbruget.

På billedet nedenfor ses et før/efter billede af en af svømmehallens lange sider.

 

nyt LED lys i svømmehal

 

HÅRDT MILJØ

Armaturerne bliver udsat for meget hårde omgivelser, når de hænger i en svømmehal. De bliver konstant udsat for den klor der er i luften, det stiller meget store krav til armaturernes materiale og overfladebehandling.

Armaturet vi har valgt at bruge hedder Craft, Craft er et armatur der kan holde til at blive udsat for det meste. Det er modstandsdygtig overfor UV-stråling, ammoniak, olier og fedtstoffer, alkalier, desinfektionsmidler baseret på klor, svag syre mm.

Intet armatur kan holde til omgivelserne i en svømmehal levetiden ud, men dette armatur har de bedste odds for at holde længe.

Armaturet er valgt med en farvetemperatur på 4000 kelvin, resultatet er et koldt og klart lys, hvilket er passende når der afholdes svømmekonkurrencer.

Der er monteret 18 nye armaturer, hvor der sad 36 før.

 

BEDRE OMGIVELSER

Svømmehallen er både åben for de lokale borgere, men der bliver også svømmet konkurrencesvømning i hallen. Det var derfor vigtigt at skabe de ultimative omgivelser, både for svømmerne og publikum. 

Det nye lys giver svømmerne bedre omgivelser nede i vandet, men sikrer også at det er mere sikkert at bevæge sig rundt omkring vandet.

 

LED lys i svømmehal

 

Er du ansvarlig for en svømmehal, der trænger til en overhaling? Eller svømmer du i en hal, hvor lyset er træt?

Vi står altid til rådighed, til en uforpligtende gennemgang af lyset. Tøv ikke med at kontakte os.

 

Ring på tlf. 43 45 35 44

Eller skriv os en mail på dbs@dbslys.dk