Københavns Universitet Amager (KUA)

En spændende udfordring

Hos DBS lys går vi ikke af vejen for en god udfordring! Vi har for nyligt renoveret almen belysningen i et stort fællesområde hos KUA. Universitetet havde en vanskelig opgave, med et meget specifikt ønske – DBS lys kom med løsningen.

Hvad vi forventede ville blive ”endnu en” lysrenovering, endte med at volde en del udfordringer, på trods af, at vi flere gange har udført lignende projekter. KUA ønskede en løsning hvor de selv kunne justere lyset efter behov, nemt og hurtigt. Valget blev en Casambi løsning.

smart lys hos KUA

Ingen udfordringer uden løsninger

Alt arbejde er udført på lift i 11 meters højde, og lyset er derfor ikke noget der nemt kan justeres eller rettes til. Arbejdet har ført til et samarbejde med tre forskellige producenter, før vi stod med et resultat, både vi og KUA var fuldt ud tilfredse med.

KUA havde et ønske om at få bygget driveren ind i armaturet, for at skabe et strømlinet udtryk. Det skabte nogle udfordringer, idet den første driver vi benyttede overophedede inde i armaturet, derudover var signalstyrken på Bluetooth enheden meget ringe. Dette på trods af at driver-producenten er velkendt og en af de største på markedet. Det betød at lyset ikke længere kunne styres. Idet dette var vigtigt for KUA og en del af aftalen, skulle det selvfølgelig løses.

nyt LED lys på skole KUA     

Hvad du ønsker, skal du få

Den endelige løsning er speciallavet til KUA, og er særligt designet og produceret til dem. Løsningen er lavet med Casambi komponenter. Det betyder at lyset kan justeres i styrke og zoner fx via app. Det er samtidig muligt at opsætte nogle forudindstillede ”scener”, hvor lyset med ét tryk får et nyt udtryk. Hos KUA har vi lavet flere scener; fx at alt lyset kan dæmpes til 25% eller 50% - så lyset nemt kan tilpasses den stemning, man gerne vil skabe, eller indkommen lys udefra.

montering af nyt LED lys på skole

Samarbejdet fortsætter

I dag står vi heldigvis med et resultat både KUA og DBS lys er meget stolte af. Casambi løsningen med tilhørende drivere, virker upåklageligt, selv i 11 meters højde. Vi fortsætter samarbejdet, ved at levere T5 LED lysrør med DALI LED driver, som erstatter deres nuværende T5 lysstofrør. En sådan udskiftning nedbringer energiforbruget markant, op til 50%, og forbedrer samtidig lyset mærkbart.

Uanset hvad du sidder med af ønsker eller udfordringer, er vi klar til at hjælpe - kontakt os, hvis du vil høre mere om dine muligheder for rådgivning i forbindelse med ny belysning.