Batterier

Batterier og opladere

Hos DBS lys har vi et bredt og dybt sortiment af batterier. Vi bestræber os på at være det foretrukne sted, når du står og mangler batterier. Vi kan klare alt fra 1,5V, 3V, 6V, 9V og 12V. Vi kommer nærmere ind på de enkelte kategorier i sortimentet nedenfor:

Alkaline batterier

Alkaline batterier kunne også kaldes engangsbatterier, og er de batterier mange bruger i dagligdagen. At batterierne kaldes engangsbatterier skyldes at de ikke kan genbruges, når først de er løbet tør for strøm. Batterierne har en lang levetid, når de bruges kontinuerligt, og de klarer sig godt selv ved lave temperaturer. Over halvdelen af solgte batterier i Danmark er alkaline batterier – det siger noget om interessen for netop disse batterier. Alkaline batterierne yder en næsten konstant styrke i hele batteriets levetid, indtil det løber tør for strøm.

Lithium batterier

Lithium batterier er lidt dyrere end andre batterier, men batteriernes lange levetid betyder at de ikke skal udskiftes så ofte som andre batterier. Disse batterier bruges ofte i apparater der har et højt strømforbrug over lang tid, fx ure, termometre og lommeregnere. Lithium batterier er genopladelige, men PAS PÅ! Det er ikke lige meget hvordan du oplader batteriet, et sådant batteri har det nemlig bedst når det kun er 30-80% opladet, ved at holde det mellem de to procenttal forlænges levetiden.

UPS batterier

UPS står for ”uninterruptable power supply” og på dansk “uafbrudt strømforsyning”. UPS batterier aktiveres først ved strømafbrydelse, og fungerer altså som en backup for strømforsyningen. Dette gælder i hvert fald offline UPS batterier. Online UPS batterier derimod er altid aktive, og oplader batteriet samtidig med at det leverer strøm. Batteriet vil altid være fuldt opladt, på trods af at det leverer strøm samtidig med at det oplades.

Varta Industrial

Varta batterier er tysk, og er kendt for deres høje kvalitet og lange levetid. Batterierne er meget populære på det danske marked, med god grund, batterierne er af høj kvalitet og til konkurrencedygtige priser. Varta er særlig kendt for sine bilbatterier, der findes både til konventionelle biler og biler med start-stop funktion. Hos DBS lys har vi AA/AAA/C/D og 9V batterier i sortimentet.

Energizer batterier

Energizer er et meget velkendt mærke, når det kommer til batterier. De er samtidig den mest repræsenterede producent i vores sortiment. Batterierne fås både genopladelige og ikke-genopladelige. Vores sortiment af Energizer batterier spænder bredt og indeholder både AA/AAA/AAAA batterier, C og D batterier, 9V batterier og knapcellebatterier.

Duracell batterier

Amerikanske Duraceller er verdens førende producent af batterier, med Duracell kaninen i front, har de formået at plante sig på de fleste danskeres nethinde. Duracell batterierne fås både genopladelige og med strømtjek, hvor det nemt kan ses hvor meget strøm der er tilbage på batteriet. Duracell sortimentet byder bl.a. på alkaline batterier, knapcellebatterier og 9V batterier.

GP batterier

Er du ude efter det miljøbevidste valg, skal du vælge GP batterier. Tag både et socialt og økonomisk ansvar, og vælg genopladelige batterier. GP har et stort udvalg af genopladelige batterier, der holder op til 1000 opladninger. En opladning tager kun 4-5 timer. Batterierne kan bruges igen og igen, og skal kun meget sjældent udskiftes. Du både sparer penge, og slipper for at skille sig af med batterierne.