Kender du til Kontorsygdomme?

Vi er, som mennesker, ikke skabt til at sidde ned foran en computer i otte timer hver dag.

Ved du godt at op imod 80% af alle kontorsygdomme er forårsaget af dårlig eller direkte forkert belysning?

Belysningen har stor indflydelse på vores kropsholdning og måde at sidde på kontorstolen. Bliver du fx. blændet af for skarpt lys, sidder du måske og vrider i ryggen. Skinner solen ind over computerskærmen, kan du finde på at falde sammen i ryggen. Kommer blændingen fra siden, kan du sidde og vride i nakken. Det var blot nogle få, men meget hyppige, eksempler på hvilke reaktioner du kan have når kontorbelysningen ikke er korrekt - og det er helt naturligt. Spændingshovedpine er også en meget hyppig "kontorsygdom", dette da en meget typisk reaktion på for skarpt og generende lys blot er at knibe øjnene sammen.

husk rigtigt lys på kontoretMen hvad er så løsningen?

Bare rolig, løsningen kommer her.

En stor og vigtig del af at bekæmpe kontorsygdomme er naturligvis belysningen. Særligt er sensorer noget vi ofte benytter os af. Her findes der både bevægelsessensorer og dagslyssensorer. Mens bevægelsessensorer, som ordet antyder, reagerer på bevægelse, reagerer dagslyssensoren på det naturlige lys udenfor. Det betyder at lysets styrke automatisk øges eller daler når lyset udenfor skifter, så det unaturlige lys hele tiden lyser med den nødvendige kraft, der gør at områdets krav og regler er opfyldt.

lys på kontor

Hvor meget lys skal jeg have?

Spændingshovedpinen kan også været forårsaget af for skarpt lys, som betyder at du sidder og spænder i øjnene og rynker i panden. Det kan også være generende hvis lyset er for hvidt, og blænder på den måde. Det er altså vigtigt at der bliver monteret lys der har den rigtige kelvin grad, samt har det antal lux der er korrekt til henholdsvis kontorområdet, mødelokalet og i køkkenet.

Lys efter behov

Hvis dine behov ikke er konstante, er det oplagt at montere en smart-løsning, hvor du selv kan justere lyset via en smartphone/tablet, det styres typisk gennem Wi-Fi eller Bluetooth. Her benytter vi ofte Casambi, hvor lyset styres via deres egen app. Med en løsning fra Casambi kan lyset justeres i styrke, zoner, samt i farven. Skal vi tage en snak om din kontorbelysning, kan vi kontaktes her.

smart lys med trådløs styring Casambi