Referencer fra kontorer

Gammel teknik forklædt i nyt design
Ny generation af skrivebordslamper på markedet...
Ikke flere blinkende lysstofrør
Dårlig belysning er fortid hos IHM...
Nyt lys hos Advodan Glostrup
Kontorbelysningen har fået en komplet udskiftning...
Kontorsygdomme
Lyset har en kæmpe indflydelse på vores arbejde foran computeren...

Vigtigheden af korrekt lys på kontoret

Vidste du, at 80% af alle ”kontorsygdomme” vi kender til kan føres tilbage til dårligt eller direkte forkert lys på kontoret? Men hvad er egentlig ”kontorsygdomme?” Blandt kontorsygdomme kan nævnes smerter i nakken, lænden eller ryggen samt spændingshovedpine. Disse problematikker opstår typisk fordi du sidder og vrider i kroppen, grundet ubehagelige blændingsgener, enten fra lyset i rummet, genskær i computerskærmen eller blænding fra sollyset.

Lys skaber god trivsel

Hvis jeres lys har stået urørt i mange år, er det måske på tide at få undersøgt om det stadig er godt nok. For lidt lys kan, på samme måde som for meget lys, skabe gener. Korrekt lys er altså medarbejderens sikkerhed for ordentlige arbejdsvilkår.

Et område med regler (til glæde for alle)

Kontorer er et af de områder hvor der er allermest lovgivning, når det kommer til belysning, grundet de mange sygdomme der er forbundet med forkert belysning på kontoret. Her er arbejdstilsynets bekendtgørelse 1108 vores vigtigste værktøj.

DBS lys foretager screeninger og lysberegninger, for altid at kunne faktabasere vilkårene gennem dokumentation. Vores installationer overholder alle områdets love og regler, og vi dokumenterer alt vi laver, så du ikke skal bekymre dig om resultatet. Dette sikrer jer de bedste vilkår på kontoret.

Tilpassede arbejdsforhold til den enkelte

Ikke alle på kontoret har behov for det samme lys, men sørger du for at tage hensyn til medarbejdernes differentierede behov? For at sikre optimale forhold for alle, er det vigtigt at tage hensyn til medarbejdernes behov, alder, synshandikap og arbejdsopgaver. Unge øjne har nemlig ikke det samme behov for lys, som voksne eller ældre øjne. På samme måde kan der være forskellige behov, alt efter hvilke opgaver medarbejderen sidder med.

Det er vigtigt at skabe et miljø hvor indretning af kontormøbler og lyssætning i samspil, sikrer et minimum af blændingsgener, men samtidig overholder kravene til lysmængder.

Hvad er jeres behov?

Vi arbejder meget med behovsstyret lys, herunder fx dagslysstyret lys, det betyder at lyset regulerer sig selv afhængigt af det naturlige lys udenfor. På den måde brændes der ikke lys, hvor det ikke er nødvendigt.

Foruden dagslyssensorer, benytter vi ofte tilstedeværelsescensorer i fx mødelokaler og områder/passager hvor der kun er personer i kortere perioder ad gangen. Hvis i har behov for en løsning der kan tilpasses særligt til jeres behov, kan vi lave en smart-løsning, hvor lyset kan styres i styrke og zoner via Bluetooth eller Wi-Fi.

I ringer, vi bringer løsningen

Forskellige virksomheder har forskellige behov, derfor er det vigtigt at vi kommer ud og får en idé om rummenes størrelse, pladsfordeling og indretning. Med de nuværende muligheder for effektiv belysning, kan vi lave en fleksibel løsning, hvor der opnås møbleringsfrihed; at i kan indrette kontoret, som i har lyst til, uden at det får konsekvenser for lysets effektivitet. Samtidig kan i opnå større energibesparelser og dermed mindske jeres CO2 forbrug.

Kontakt os, og hør hvad vi kan gøre for jer.