Komplet lysleverandør

DBS lys er din foretrukne leverandør af armaturer, lyskilder, el-materiel, batterier, autopærer og lygter. Vi har under dette navn eksisteret siden 1994, hvor vores projektafdeling blev til. I dag er det faktisk vores projektafdeling der fylder mest hos DBS lys.

Vores hverdag går med at skabe de bedste arbejdsvilkår for vores kunder og deres ansatte. Dette selvfølgelig specifikt ved at skabe de optimale rammer med belysningen.

Lysløsninger hele vejen rundt

Vi tilbyder gratis (og uforpligtende) energiscreeninger i hele landet, og dokumenterer altid vores løsninger med energiberegninger og lysberegninger. Vores interne lysberegner benytter programmet DIAlux, som bruges til at designe rum og bygninger. De valgte armaturer placeres derefter i lokalet, hvorefter regelmæssigheden og antal lux beregnes. Netop DET er din sikkerhed for at lyset er tilstrækkeligt og overholder gældende lovgivning. Du vil både modtage energiberegning og lysberegning i forbindelse med projektets opstart. Energiberegningen udarbejdes ud fra jeres ønsker, samt vores anbefalinger, på baggrund af energiscreeningen.

DBS lys er eksperter i lys

Landsdækkende support

Vores konsulenter dækker hele landet, og er kun et opkald væk hvis der skulle opstå spørgsmål. Hos DBS lys står vi klar til at vejlede og rådgive, og arbejder altid løsningsorienteret. Vi holder en tæt dialog hele vejen igennem projektets forløb, så du aldrig står alene med spørgsmål eller potentielle udfordringer.

Efter monteringen er afsluttet, foretager konsulenten en funktionskontrol, hvor der, ved større projekter, udarbejdes en drift- og vedligeholdelsesplan, samt tester om den nye belysning overholder gældende lovgivning og lever op til forventningerne.

360°C lysløsninger

Vi tillader at kalde os selv eksperter indenfor belysning. Vi kommer med mange års erfaring fra branchen, og har set og prøvet alt. Så sidder du med et spændende lysprojekt, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os.

Kun du sætter begrænsningen for belysningen, vi er eksperter i at lave brugertilpasset belysning, der tilgodeser jeres specifikke behov og ønsker.

Løsningerne kan inkludere at bevare værdifulde armaturer, at bibeholde et æstetisk udtryk, at bygge et særligt armatur og driver sammen - alt det der virker umuligt, gør vi muligt.

For at nævne nogle af de steder vi kan lave belysning, kan autoværksteder, kontorer, sportshaller og sportsbaner, udendørsbelysning, butiksbelysning, kirker, skoler og rådhuse nævnes.

Vi laver lys til alle.

Lysprojekter fra A-Z

Vores projekter er altid gennemarbejdede og veldokumenterede, for at du, som kunde, kan have ro i maven over den præsenterede løsning.

Vi gennemgår altid vores projektproces, i forbindelse med et projekt. På den måde kan du altid følge med i processen, og du ved præcis hvad du kan forvente af samarbejdet.

Processen starter med en screening, som vi kalder det, når vi kommer ud og kigger på jeres nuværende belysning. Her får vi et overblik over jeres behov og ønsker for den nye belysning, identificerer nuværende armaturer og lyskilder samt energiforbrug, måler lofthøjden, samt får et overblik over møbleringen og mængden af det naturlige lys.

Der udarbejdes herefter en lysberegning og en energiberegning, der fremsendes sammen med et tilbud på nye armaturer eller lyskilder.

Godkender i tilbuddet påbegyndes monteringen. Efter monteringen er afsluttet, foretager konsulenten en måling af belysningen, dette for at sikre at lyset overholder gældende lovgivning samt den præsenterede lysberegning.

DBS lys projekt beskrivelse

Firstmover på nyeste teknologi

Hos DBS lys bestræber vi os altid på at være opdaterede på markedets nyeste teknologier. I øjeblikket er der stor interesse for smart lysstyring/trådløs lysstyring, herunder lysstyring med Bluetooth og Wi-Fi.

Vi benytter os oftest af Casambi, når vi skal lave smart lys. Der er mange fordele forbundet med at vælge en smart løsning. Herunder vil vi komme ind på nogle af dem.

  • Med en Casambi opsætning kan vi lave lys der er skræddersyet til jeres individuelle behov - ikke blot til jer som virksomhed, men det enkelte kontor, mødelokale eller person.
  • En Casambi løsning er en brugertilpasset løsning. Det betyder at du via en app på din mobil, tablet eller sågar dit smart watch kan styre lyset. Det kan tændes og slukkes, og hvis armaturet er kompatibelt med det, kan lyset styres i styrke, farvetemperatur og endda lyse i RGB farver.
  • Lyset kan endvidere opdeles i grupper og zoner, på den måde kan du selv vælge om nogle armaturer skal lyse mindre, mere eller slet ikke lyse. Det er en nem måde at skabe møbleringsfrihed.
  • Casambi løsningen er samtidig nem at skalere op. Idet opsætningen foregår trådløst via Wi-Fi, kan armaturer sættes op og tages ned uden noget ledningsarbejde. Det giver en unik frihed og fleksibilitet.
  • En Casambi løsning kan også sættes op med sensorer, det gælder både PIR sensor (bevægelsessensor) og sensor med dagslysstyring. En lysløsning med sensor er i sig selv en energivenlig løsning, men en løsning med tilstedeværelsessensor OG dagslyssensor er endnu bedre. Ikke nok med at lyset tænder og slukker af sig selv, så tilpasser lysstyrken sig, helt automatisk, til det naturlige lys.

Ved du allerede hvad du skal bruge, finder du, her på vores webshop, et stort udvalg af lyskilder.

Er du blevet nysgerrig på hvad nyt lys kan gøre for jer, så tøv ikke med at kontakte os.

 

Historien om DBS lys

Læs med her og få historien om DBS lys A/S.

DBS lys etableres i 1994 af Dan Thomas Bæhring og Torben Matthiessen under navnet Dansk Belysnings Service A/S. Men DBS lys’ historie er ældre end det. De historiske rødder går helt tilbage til Søren Madsen og familiefirmaet Søren Madsen Lampe A/S - vi skal tilbage til slutningen af 1800-tallet.

Søren Madsen Lampe A/S: Fra husmandssøn til direktør

Søren Madsen bliver født i 1896 i Åle i en stor husmandsfamilie som den yngste i en søskendeflok på 9. Da Søren Madsen er en ung mand, kommer han i lære som elektromekaniker, og under første verdenskrig rejser han til Dalum ved Fyn, hvor han bliver medhjælper på Dalum Elværk. Et par år senere bliver den nu 19-årig Søren Madsen værkfører på fabrikken Lauritz Knudsen (senere omdøbt til LK, kendt for LK-kontakter). I 1923 lukker den afdeling, som han er chef for, og han mister sit job.
Søren Madsen er en energisk mand, der ikke lader sig slå ud af modgang. Han låner 300 kr. af sin mor og lejer sig ind i en nedlagt hestestald i Løngangstræde i København. Stalden ombygger han til et elektromekanisk værksted. Han ansætter en svend og en lærling og i slutningen 1920’erne er de omkring 10 ansatte på værkstedet.

Den første danske producent af elpærer

I 1920’erne er det de to store udenlandske producenter; Osram i München og Philips i Holland, der sidder på hele Europas produktion af elpærer. Men det afholder ikke Søren Madsen fra at starte sin egen produktion af elektriske pærer. I 1928 køber Søren Madsen en gammel radiorørsmaskine, hvor han bruger glødelamperne fra radiorørene og ombygger dem til elpærer. December i 1929 skriver Søren Madsen kontrakt med Københavns Kommune, der vil begynde at købe deres pærer hos ham. Og to år senere får han Staunings underskrift på sin første statskontrakt.

Modstand og prøvelser

Som i de fleste store eventyr, skal helten igennem prøvelser og udfordringer, og det skal Søren Madsen også. At man nu kan producere elpærer i Danmark, er positivt: Det giver danske arbejdspladser, bidrager til nationaløkonomien og slutproduktet er billigere, da man springer et par led over i produktionskæden. Den offentlige sektor kan købe billigere pærer, samtidig med den støtter dansk erhvervsliv. Desværre, skaber det også en stor utilfredshed hos dem i branchen, der nu mister kunder og opgaver.
Utilfredsheden fører til, at Osram og Philips siger til deres producenter af glødetråde og fatninger, at hvis de så meget som leverer én eneste ting til ham fyren fra København, kan de godt stryge dem af deres kundeliste. Og det bliver en pine for den initiativrige Søren Madsen. For dér står han med en statskontrakt, og så kan han pludselig ikke få fat i råmaterialerne.

En kuffert fyldt med glødetråde

Søren Madsens eneste mulighed for at skaffe materialer er Sovjetunionen. En togtur på 3-4 dage hver vej, og Søren Madsen kommer tilbage til København med en kuffert fuld af glødetråde. Da han står af toget på Hovedbanegården, går han direkte op til indkøbschefen hos DSB (DSB var dengang en af de største brugere af elpærer). Han åbner sin kuffert, og viser de glødetråde, han har købt og siger: "Nu har jeg købt det her, jeg kan ikke få andet. Jeg laver pærerne og så må jeg bytte dem, hvis de ikke er gode nok". Som Søren Madsen frygter, er de russiske glødetråde af ringe kvalitet, og derfor bliver pærerne det også. Trods startvanskelighederne er Søren Madsen kommet for at blive. Udfordringen med at få råmaterialer fra de Europæiske producenter, løser sig. Og pærerne i den dårlige kvalitet forbliver et afsluttet kapitel i Søren Lampe A/S’ historie.

DBS lys: En lys fremtid

Søren Madsen arbejder til det sidste, indtil han går bort 88 år gammel i 1984. Sønnen Ole Madsen overtager virksomheden. I 1993 vælger Ole Madsen at lukke firmaet. Den tidligere daglige leder af DBS lys Dan Thomas Bæhring vælger sammen med disponent Torben Matthiesen at gå selvstændig. De starter Dansk Belysnings Service A/S. Og sammen med dem er de tidligere kollegaer fra Søren Madsen Lampe A/S. Virksomheden lever videre i samme rammer på Ejby Industrivej 68 i Glostrup.
Og her bor DBS lys stadig, i dag med Lars Felskov som direktør. Med stor respekt for virksomhedens historie, forenes fortid og nutid for at skabe en bæredygtig fremtid.

Den gamle pionerånd hersker stadig i bedste stil, hvilket kommer til udtryk i de mangeartede og vidt forskellige lysløsninger som skabes i tæt samarbejde med kunderne. Og kunderne tæller stadig stat, kommuner, og en lang række store danske virksomheder.

Den unge Søren Madsen fra Åle skabte ikke blot en virksomhed med Søren Madsen Lampe A/S; men også et lille stykke danmarkshistorie og historien fortsætter...

Du læste her en lille historie om DBS lys A/S og om hvordan det hele startede.