Gløde- og Halogenpærer

Glødepærer og halogenpærer

De fleste af os kender dem, og har haft dem i vores hjem gennem mange år, glødepæren blev nemlig opfundet af Thomas Edison i 1879, og afløste stille og roligt gaspæren. De gammeldags glædepærer har sørget for lys i de dansk hjem i mange år, netop dette kan være årsagen til at nogle ikke er interesseret i at udskifte det. I dag er produktionen af gløde- og halogenpærer dog, som udgangspunkt, stoppet i Europa. I Danmark har vi kun en enkelt producent af glædepærer tilbage, nemlig Danlamp. Netop Danlamps produkter er vi glade for at kunne tilbyde vores kunder, her på webshoppen.

Glødepæren udfases

I september 2018 blev det endegyldigt forbudt at levere glødepærer til salg i Europa. Udfasningen sker grundet pærens meget korte levetid samt vanvittigt høje strømforbrug. Alligevel søger nogle gløde- og halogenpærer, dette da de giver et varmt og behageligt lys og har en god farvegengivelse, som mange ikke forbinder med sparepærer eller LED-pærer. Desuden bruger glødepæren mere energi på at producere varme, end at producere lys.

LED er fremtiden

Teknologien er blevet så god i dag at vi kan skabe den samme stemning med LED, som vi kan med glødepæren. Det betyder, at du ikke er nødt til at gå på kompromis med lyskildens energiforbrug, levetid eller bekymre dig over elregningen.

Ved at vælge en LED pære med 2700 kelvin kan du skabe et varmt og indbydende lys, præcis som med en glødepære. Hvis du tænker på miljøet i dine købssituationer, skal du nemlig ikke købe glødepærer - de er det stikmodsatte, og de er dyre i drift. Derudover skal både gløde- og halogenpærer udskiftes meget hyppigere end LED.

Det er pære-svært

En ting er, at vi skal vænne os til kun at købe LED lyskilder, en anden er, at vi fremover skal købe pærer efter antal lumen, og ikke efter watt, som vi er vant til. Mange LED pærer er nemlig nede på 5-10 watt, som er markant lavere end gammeldags glødepærer. Det kan være svært at finde rundt i, for hvor mange lumen skal du så købe, for at få det samme lys som du har nu? Bare rolig, det har vi fuldstændig styr på - ring til os på 43 45 35 44 eller skriv en mail til dbs@dbslys.dk, så hjælper vi dig!