fbpx

Nye lysmaster og projektørlys til Skive Stadion / Hancock Arena

Projektørlysene tændes. Kampen er klar til at gå i gang. Og man fristes til at tilføje: Ingen sport uden lys. For lyset er altafgørende for afholdelsen af sportsaktiviteter og -begivenheder. Uanset om det gælder idrætshaller, tennisbaner, ride huse, svømmehaller eller noget helt andet.

De bedste arbejdsforhold til spillerne

Lyset skal give spillerne de bedste betingelser at træne og spille i. Skal der f.eks. installeres lys i en hal, der bruges til bl.a. badminton, er det vigtigt at lyset installeres, så spillerne undgår blænding, når de kigger op for at nå de høje bolde.

Det rette lys til omgivelserne

Er vi udendørs eller indendørs? Måske i en svømmehal? Det omkringliggende miljø er en vigtig faktor, når der skal laves lys. I en svømmehal skal lyset f.eks. tilpasses, så man undgår refleksioner i vandet, som kan genere både svømmere og publikum. Skal der filmes TV-optagelser, er der nogle særlige krav der skal overholdes, skal der sågar optages i slowmotion, er der yderligere krav til belysningen – men den del tager vi os af.

Hvad kan vi hjælpe jer med?

Hvad er jeres ambitioner og drømme? En af de vigtigste faktorer for at den nye belysning bliver en succes, er at forarbejdet er i orden. Vi bruger derfor meget tid på at høre om jeres ambitioner, drømme og planer for fremtiden. Vi laver fleksible løsninger, så lyset bliver den bedste medspiller i jeres planer, og nemt kan arbejdes videre på. Har i drømme om at afholde konkurrencer eller stævner i fremtiden, tilpasser vi f.eks. løsningen til det.

Vi er samtidig jeres garanti for at alle gældende lovkrav ift. belysning overholdes. Derudover giver en korrekt belysning altid både en økonomisk- og en strømbesparelse på sigt.

Arbejdet på Skive Stadion

Divisionsforeningen skærper løbende kravene til stadioner, for at sikre de bedste rammer for fodbolden. Et gældende krav er belysningen ved banen. Tidligere skulle belysningen være 500 lux, senere 1000 lux – i dag lyder kravet på 1200 lux.
Skive Stadion/Hancock Arena skulle derfor have installeret nye lysmaster og projektørlys med LED-lys, der lever op til kravet på 1200 lux. Vi vandt udbuddet om opgaven. Vi begyndte arbejdet i slutningen af september, og allerede i november stod det nye projektørlys klar til kamp.

Ikke én eneste aflysning af fodboldkampe

En effektiv tidsplan sikrede, at vi kunne udføre arbejdet, mens Skive IK brugte banen. Vi lod de ældre lysmaster stå, mens vi gjorde klar til de nye, og derfor kunne der fortsat spilles kampe på banen. Med 14 dage til næste kamp rykkede vi ind med kraner, piloteringsmaskine og installerede de nye master. Den præcise tidsplan blev overholdt, og sikrede altså at ingen kampe skulle aflyses.
32 piloteringspæle, alle 18 meter lange, blev stampet ned i jorden for at sikre fundamentet til lysmasterne i den bløde skivejord. Derudover blev der også installeret ny strøm fra elværket. Vi var hovedleverandør på projektet og har stået for alt; fra det første spadestik til den sidste oprydning.

Skive stadion fra banen
Skive stadion med nyt lys fra DBS lys

Øget funktionalitet og serviceniveau

Projektørerne styres nu trådløst fra speakerboksen på stadion, hvor lysstyrken også kan justeres. Derudover har vi installeret en lysindstilling til atletikbanen, der nemt kan slås til, når der er behov for det.


Projektet fra start til slut:

  • Pilotering
  • Nye fundamenter
  • Styret underboring af el kabler
  • Ny hovedtavle
  • Nye master
  • Nye led lamper
  • Ny trådløs styring

Vil du høre mere om vores arbejde på Skive Stadion/Hancock Arena? Så er du velkommen til at kontakte os på mail, telefon 43 45 35 44 eller at bruge vores kontaktformular.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!Går du glip af vores gode tilbud, spændende historier og nye produkter?

Så indtast din mail og tilmeld dig vores nyhedsbrev - vi sender maks. en mail om måneden.